Dorost v Kadani jen za 3 aneb jak nepřekročit vlastní stín …

01.12.2018 19:48

V sobotu 24.11.2018, tentokráte v odpoledních hodinách, odjížděl tým zeleno-žlutých dorostenců k odehrání  9.a 10.kola své soutěže do nedaleké Kadaně.

Soupeřem jim byly týmy Ústí B a SK Bivoj Litvínov. Tým Jazzmanů byl opět kompletní, včetně náhradního brankáře Adama Bolhy a st.žáka Toma Kučery, a byl natěšený zejména na odvetu s Ústeckým dorostem.

Florbal ÚSTÍ B vs. FbC Jazzmani ŽATEC   10 : 5   ( 3:2; 3:1; 4:2 )

V prvním zápase čekal na zeleno-žluté borce jim již dobře známý tým z Ústí, se kterým se utkali před dvěma týdny, s neúspěšným výsledkem 1:6.

Ústečtí svůj první zápas v tomto dni podlehli Mostu 2:4 a tak se dalo očekávat, že nebudou chtít odjet s prázdnou.

Hned úvod zápasu přinesl pro Jazzmany šok, když se soupeř prosadil hned po 17 vteřinách hry – 1:0.

Zeleno-žluté tato rychle obdržená branka naštěstí nesložila a začali to být oni, kdo byl nebezpečnější a kdo tlačil Ústecké před jejich klec. Ti hrozili z rychlých přechodů do útoku, zejména středem hřiště.

V úvodu 10.minuty vyšla našim borcům kombinace v podání Mates – Sam a druhý jmenovaný vyrovnal na 1:1. Když za dalších 15 vteřin využil Kuvajs pas od Vápna – 1:2, vypadalo to nadějně …

Jenže, stejně, jak úvodní část začala, tak i pro žatecké špatně skončila.

Nejprve 20 vteřin po vedoucí brance, ve snaze zabránit gólové příležitosti, zasunul (mimo jiné celkem s přehledem) Kápo míček do vlastní sítě – 2:2. A aby té pohromy nebylo pro Žatecké málo, vteřinu před koncem 1.třetiny špatně a nedůsledně pokryli standardní situaci a bylo 3:2 pro Ústecké.

 

Je nutné podotknout, že po první třetině, kdyby Jazzmani proměnili všechny své šance, mohli být ve vedení tak o 3 branky. Ale na kdyby se nehraje v žádném sportu a to ani ve florbale. Navíc Ústečtí bránili po celý zápas týmově a zaklekávali do střel.

 

Druhá třetina začala náporem Jazzmanů, ti hráli (ještě stále) týmově a z toho také vyplynul ve 2.minutě vyrovnávací gól z hole Volyho po Kuvajsovo příhře – 3:3.

Avšak Ústečtí již byli uklidnění a hra byla v této pasáži vyrovnaná.

A byl to právě soupeř, který zlomil zápas ve svůj prospěch. Ve 4.minutě využil nedůraz v obraně Jazzmanů – 4:3 a když za další 2 minuty přidal nejlepší hráč soupeře Vojtěch Štěpán další branku na 5:3, začalo to v řadách Jazzmanů skřípat.

Zeleno-žlutí přestali dodržovat pokyny, začali hrát netýmově, začali se mezi sebou dohadovat. A to byla samozřejmě voda na mlýn soupeře. Jazzmani se začali honit bezhlavě do útoku, přestali fungovat dozadu a toho Ústečtí ještě necelé 2 minuty před koncem prostřední části využili navýšili již na 6:3.

 

Úvod 3.třetiny a vlastně celý zbytek zápasu již byl v režii týmu z města nad Labem. Ten v rozpětí 2.-3. minuty (za minutu a 12 vteřin!!) vstřelil další 3 branky a bylo rozhodnuto – 9:3.

Na lavičce Jazzmanů to v ten moment vypadalo jako na dětském pískovišti, kdy si malé děti berou bábovičky, pláčou a navzájem si hází písek do vlasů. Dokonce se ozvalo i podporování soupeře, což už jeden z trenérů „nevydýchal“ a raději si odsedl za lavičku na tribunu.

Nepopulární „desítku“ inkasovali Jazzmani při vyloučení Ády v 7.minutě.

Pak už se soupeř nikam nehnal a Jazzmanům se podařilo alespoň nepříznivý výsledek zmírnit.

Nejprve Kápo v 8.minutě střelou po Řízkovo přihrávce – 10:4 a na konečných 10:5 v poslední minutě Mates s Hanzovo asistencí.

 

FbC Jazzmani ŽATEC vs SK Bivoj LITVÍNOV  7 : 5   ( 2:0; 1:2; 4:3 )

Ke druhém utkání nastoupili zeleno-žlutí proti soupeři z hokejového města. Nevěděli pořádně, co od zápasu očekávat, ale bylo jisté, že se nebude jednat o lehkého soupeře.

Trenéři mírně zamíchali se sestavou a byli v očekávání, jak se jako tým dokáží Jazzmani oklepat z nepovedeného předchozího zápasu.

 

Zápas začal opatrně z obou stran, celá 1.třetina byla vyrovnaná, jak herně, tak i na šance a na obou stranách chytali slušně oba gólmani.

Byli to Jazzmani, kdo prolomil nuly v ukazateli skóre a to jmenovitě Áda, který dostal „namazáno“ od Matese a v 11.minutě otevřel gólový účet – 1:0. Za dalších 28 vteřin, v poslední minutě třetiny, se prosadil Kuvajs po Samově přihrávce a Žatečtí šli tak do přestávky s dvoubrankovým vedením – 2:0.

 

2.třetina začala tlakem Litvínovských, kteří se snažili o vyrovnání, ale tím otevírali okénka ve své obraně, což Jazzmani využili ve 4.minutě, kdy se prosadil Viky, který zužitkoval přesnou příhru od Ády – 3:0.

Litvínovští po obdržené brance přidali v útočné snaze, ale zeleno-žlutí fungovali jako mančaft a dobře bránili i s podporou dobře chytajícího Denyho AliG. Vše se dařilo až do 8.minuty, kdy už se přeci jen soupeř prosadil a snížil na 3:1. Po této brance soupeř ožil, bylo ho plné hřiště, ale ani Jazzmani nenechávali obranu soupeře chladnou. Bohužel však 6 vteřin před druhou sirénou se podařilo Litvínovským, i trochu se štěstím, snížit na rozdíl jediného gólu – 3:2.

Apel trenérů na zeleno-žluté borce byl v přestávce jasný. Nepolevit a nesesypat se, hrát stále zodpovědně.

Avšak vstup do poslední třetiny měli Jazzmani jak v hororu. Během první půlminuty obdrželi 2 góly a bylo 3:4 pro soupeře……ups.

To, že tenhle „soubor“ dospívajících kluků má svou sílu, to, že dokážou spolupracovat a to, že dokážou hrát jako tým, to se ukázalo v následujících minutách. Jazzmani se prostě nesložili, ba naopak – začali se ještě více vzájemně povzbuzovat, začal hrát jeden za druhého a najednou byl na hřišti tým, kterého momentální neúspěch jen tak nepoloží.

Tlak na Litvínovskou klec byl velký, zeleno-žlutí jezdili „po zadku“, byli všude včas, v obraně nezůstával osamělý gólman, nebo jen jeden bek a dopředu se hrnul jeden kombinační útok za druhým.

Nejprve v 5.minutě Voly svým důrazem vybojoval balón, aby ho následně předložil Kuvajsovi – 4:4.

Za dalších 33 vteřin si oba borci role vyměnili a tentokrát Voly mířil přesně po Kuvajsovo příhře – 5:4.

Nenásledovalo žádné ukolébání, nic takového. Borci šlapali jako správně namazanej válec.

Když pak Kápo v 7.minutě trefil tu správnou bránu – 6:4, vypadalo to dobře a byli to Litvínovští, kdo měl hlavy dole. A aby už je nezvedli, o to se nakonec postaral Hanz v 9.minutě, kdy dorazil Matesovo střelu – 7:4.

Přeci jen se Litvínovští ještě stačili nadechnout při snížení minutu a půl před koncem – 7:5, ale ani jejich závěrečná hra bez brankáře již nic nového nepřinesla a proto mohla přijít závěrečná děkovačka zeleno-žlutých skupince rodičů, kteří přijeli své „skoro-dospěláky“ povzbudit – DĚKUJEME !!!

 

Sestava : Denis Ali, Adam Bolha – Honza Vápeník, Michal Hotěk, Filip Enders, Samuel Pšenička, Jakub Řimnáč, Franta Tykal – Ondra Kuvík, Honza Říha, Honza Volráb, Matěj Hrádek, Adam Dvorský, Viky Milyan, Jirka Hanzlík, Tomáš Kučera.

 

Slova trenéra :  „Nevím, jak správně dnešní výkony zhodnotit. Po prvním zápase bych nejraději se vším skončil, ale ve druhém mi kluci ukázali, že to tam prostě je a že to smysl má. Mají na to porazit i vyspělejší týmy, ale musí si nechat poradit, měli by stále myslet na to, že musí být vždy ! jako jeden tým, nejen, když se daří. Prostě stále věřím, že jsou schopni, jako tým, tak říkajíc, vystoupit z vlastního stínu ! „

 

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Vytvořte si web zdarma!Webnode