Dorost Jazzmanů „pouze“ za 4 aneb ztráta respektu něco stojí !!

29.10.2018 18:01

V den 100letého výročí osamostatnění naší vlasti od Rakousko-Uherské monarchie, tedy v neděli 28.10., odjel skoro kompletní tým Žateckých dorostenců i se starším žákem Tomem Kučerou, (bez Vikyho, který si stihl před zápasy ublížit) k odehrání dalších dvou kol ze své soutěže do nedalekého Chomutova.  Soupeřem jim byl tým domácího Chomutova „B“ a tým z Lovosic.

Rozhodně se nemělo jednat o lehká utkání, ačkoli tým z Lovosic byl do neděle na poslední příčce, nicméně jen proto, že se zatím utkal s týmy, které patří ke špičce soutěže.  Jazzmani však chtěli z tohoto dne plný počet, což se mohlo splnit. Bohužel, jen mohlo ….

FbC Jazzmani ŽATEC  vs  Florbal CHOMUTOV „B“  5 : 4   ( 0:1 ; 3:0 ; 2:3 )

Chomutovští vstoupili do zápasu lépe a od úvodních minut 1.třetiny zatlačili zeleno-žluté na jejich polovinu hřiště. Jazzmani však hráli poctivě v obraně, nevypouštěli vzájemné souboje  a když už nějaká střela prošla, byl v bráně připravený, v tomto zápase dobře chytající Deny „AliG“.

Postupem času se ke slovu začali dostávat i naši kluci a svým dobrým presinkem v útočné pásmu začali zatápět soupeřovo obraně. Ovšem, byli to právě Chomutovští, kdo se dostal do vedení, když 11.minutě trefili přesně – 0:1 a tak také skončila první část zápasu.

Vstup do 2.třetiny vyšel Jazzmanům na jedničku. Hned po úvodním vhazování vystřelil Hanz na branku soupeře a odraženou „bombu“ dorazil do sítě Mates – 1:1.

Zeleno-žluté vstřelená branka povzbudila, začali být více, zdravě agresivnější s větším tahem na branku soupeře, z čehož vyplynul druhý gól v síti Chomutovských, kdy Áda zužitkoval příhru od Matese – 2:1.

Soupeř se začal opět více tlačit do útoku, avšak tím otvíral okénka ve své obraně, čehož Jazzmani využívali k rychlým výpadům. Bohužel to však Jazzmanům moc „nelepilo“ a tak přibývalo hodně neproměněných šancí, nicméně minutu před koncem prostřední části přeci jen využili Jazzmani další příležitost a skvělým důrazem se prosadil Voly, který zužitkoval pas od Kuvajse – 3:1.

3.třetina byla ukázkou florbalového souboje dvou vyrovnaných soupeřů, ve kterém nechyběly góly na obou stranách, štěstí pro oba týmy a zároveň oboustranného velké nasazení.

Chomutovští tuto část začali velkým náporem se snahou otočit nepříznivý stav, což se jim podařilo hned ve 2.minutě – 3:2. Nicméně necelé dvě minuty na obdrženou branku dokázali Jazzmani opět reagovat a to když se ke slovu dostal Áda, který svou pumelicí vymetl pavučiny v Chomutovské kleci – 4:2. Bohužel, ještě v téže minutě se hostům povedl výpad a šikovným backhandovým  plácnutím do balónku překvapili do té doby dobře chytajícího AlihoG Denyho, který nechal mezeru a u levé tyčky – 4:3.

Bitva s velkým B pokračovala. Jazzmani odolávali tlaku domácích a zároveň byli nebezpeční. Prostě „jezdili po zadku“, což přesně vystihuje také vyloučení Vápna, který dostal 2 trestné minuty za hru na zemi.  Jazzmanům se bohužel nepodařilo ubránit přesile a po necelé minutě bylo srovnáno – 4:4.

Nicméně, 4 minuty před koncem zápasu dostali stejnou příležitost přesilové hry zeleno-žlutí, bohužel však bez využití.

Když už to vypadalo, že se oba týmy o body podělí, došlo za brankou Chomutovských k souboji Hanze s obráncem, kdy si Jirka nenechal líbit soupeřovo faulování bez povšimnutí rozhodčích a zachoval se jako správný mravenec, který jak známo dovede unést několikanásobně svou vlastní váhu, a poslal o hlavu většího beka za mantinel. Toho si však již rozhodčí všimli a Hanz tak svojí nezodpovědností poslal Jazzmany do oslabení, to vše minutu a 33 vteřin před koncem zápasu.  Soupeř vycítil obrovskou šanci na rozhodnutí ve svůj prospěch, avšak přestal respektovat útočnou sílu Jazzmanů a tak Áda, 21 vteřin před koncem utkání, využil brejk a rozhodl tak ve vítězství zeleno-žlutých – 5:4 !

ASK LOVOSICE-LFP  vs  FbC Jazzmani ŽATEC    5 : 5   ( 0:3 ; 2:1 ; 3:1 )

Ve druhém utkání čekal na Jazzmany soupeř z Lovosic, který teprve v předchozím utkání získal první body za výhru nad Horníky z Jirkova. I přes tuto skutečnost byli Jazzmani mírným favoritem.

A žluto-zelení svou roli favorita začali plnit hned v úvodu 1.třetiny, kdy nejprve Áda ve 2.minutě dorazil střelu Hanze a následně ve 4.minutě Kápo zakončil přesně po Mičovo pěkné příhře – 0:2

Super úvod, uklidnění,  ačkoliv soupeř hrozil z nepříjemných útoků, Jazzmani zodpovědně bránili a více méně diktovali hru. Když pak v poslední minutě první části hry navýšil skóre Voly po hezkém pase od Kuvajse na 0:3 z pohledu Lovosic, vypadalo to na klidný zápas, kde by se do hry mohl zapojit poslední náhradník na lavičce – Řízek.

V přestávce pohodová atmosféra na lavičce Jazzmanů, trenéři opět apelují na koncentrovanost a nepolevení v zodpovědném výkonu ….

2.třetina začali žluto-zelení v poklidu, stále byli lepší týmem. Ve 4.minutě dostali příležitost přesilovky, kdy mohli navýšit rozdíl ve skóre, jenže ….začal se projevovat nešvar ze zápasu z Jirkovem, kdy se žluto-zelení začali předhánět v tom, kdo dá více gólů a nasbírá více bodů do kanadského bodování. Obránci se začali nesmyslně tlačit do útoku a místo toho, aby hráli Jazzmani v klidu a čekali na chybu soupeře, začali chyby sami vytvářet.

Soupeř dané oslabení přežil bez úhony a v 6.minutě se mu podařilo využít díry v obraně Žateckých a snížil na 1:3. Lovosičtí ožili, začalo jich být plné hřiště, začali si fandit a povzbuzovat se navzájem …

Když pak v 10.minutě dostal trest za držení Áda, soupeř svoji výhodu využil a necelé dvě minuty před koncem prostřední části snížil na rozdíl jedné branky – 2:3. Ovšem za pouhých 11 vteřin dokázal Áda odčinit své vyloučení a svým důrazem před brankou dokázal dorazit střelu Matese – 2:4. Nicméně, soupeř již byl, tak říkajíc, posazen na koně …

V poslední přestávce již taková pohoda na lavičce Jazzmanů nebyla, padli i ostřejší slova od trenéra směrem k hráčům a připomínka toho, že je to kolektivní sport….

Úvod 3.třetiny začal tlakem Lovosických, byli důrazní v soubojích, hladoví po gólech. 

V 5.minutě soupeř špatně střídal, dostal dvouminutový trest, bohužel to celé bylo na škodu pro Jazzmany …ti přestali respektovat, co se o přestávce řeklo, opět se začali bezhlavě vrhat do útoku a přišel trest. Nesoustředěného Denyho v bráně Jazzmanů překvapila střela po zemi, z půlky hřiště. Lovosice snížili ve vlastním oslabení – 3:4 a upevnili se „v sedle“.

Jazzmani znervózněli a jen ztěží odráželi útoky soupeře. V 9.minutě již nedokázali odolat a soupeř poprvé srovnal skóre – 4:4.

Vyrovnání žluto-zelené “nakoplo“ a  minutu a 27 vteřin před koncem vrátil po přihrávce od Kápa Voly vedení na stranu Jazzmanů – 4:5. Hosté si vyžádali time-out.  Už dobře věděli, že mohou uhrát bod a šli si pro něj ...přesně 13 vteřin před koncem zápasu po nedůrazu v obraně Jazzmanů dokázali přesnou střelou, zaslouženě, vyrovnat na konečných – 5:5

Sestava : Denis Ali – Jan Vápeník, Michal Hotěk, Filip Enders, Samuel Pšenička, Jakub Řimnáč – Ondra Kuvík, Jan Říha, Jan Volráb, Matěj Hrádek, Adam Dvorský, Jirka Hanzlík, Tomáš Kučera.

Trenér : „ Dnešek se mi nehodnotí úplně nejlépe …za první zápas musím kluky pochválit, protože hráli týmově, soupeř byl vyrovnaný, možná i chvílemi lepší, ale kluci bojovali a výhru si, i když se štěstím, zasloužili. Bohužel druhý zápas byl o něčem jiném … snadné vedení, ztráta respektu k soupeři a ve výsledku nelze říci jinak, než pouze bod.

Výsledek mne mrzí o to více, když vím, že kluci dokáží hrát týmově, ale naprosto nepochopitelně si stále mezi sebou něco dokazují … a tohle se musí změnit!! Teď nás čeká první Ústí a pátý Litvínov a obávám se, že pokud borci nepochopí, že musí hrát jako jeden, může být cíl pro sezónu nenávratně pryč. Na druhou stranu, pokud se z toho dokáží poučit, mohli by pomýšlet i výše …“

 

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode