Dorost Jazzmanů na 50 procent aneb 4 ze 6.

16.10.2018 19:27

V sobotu 13.10. odjížděl tým „zeleno-žlutých“ dorostenců do nedalekých Loun, aby zde sehrál další dvě kola ze své soutěže.  Za soupeře jim byly týmy Děčína, který je jednoznačně hlavní favorit na celkové vítězství v soutěži a tým Jirkova, který byl spíše neznámou.

Jazzmani odjížděli v kompletní sestavě, už i s navrátilcem Adamem „Ádou“ Dvorským a Matějem „Matesem“ Hrádkem.

1.FbC DDM DĚČÍN IV  vs  FbC Jazzmani ŽATEC  11 : 3   ( 5:3 ; 4:0 ; 2:0 )

Prvním soupeřem Jazzmanů byl tým Děčína, který v předešlých dvou kolech inkasoval pouze jedinou branku a 9 jich přitom nastřílel.

Úvod zápasu vyšel  zeleno-žlutým jako z pohádkového snu. Hned ve 2. minutě 1.třetiny zafungovala spolupráce Ády s Matesem a druhý jmenovaný důrazem před brankou překonal poprvé soupeřova brankáře a šlo se do vedení.

Inkasovaná branka soupeře probrala z letargie, nicméně Jazzmani hráli poctivě dozadu, v každém souboji byli důrazní, úspěšně odolávali narůstajícímu tlaku a byli schopni si i nadále vytvářet brankové příležitosti. To vydrželo do 8.minuty, kdy se již soupeř prosadil a vyrovnal skóre. Radost z vyrovnání však vydržela Děčínským pouze 6 vteřin, protože hned po rozehrání se opět prosadila dvojice Mates s Ádou, který vrátil vedení na stranu Jazzmanů.

Houpačka ve změnách skóre pokračovala i nadále. Nejprve soupeř vyrovnal v 9.minutě, kdy jim k tomu pomohl i nejistý zákrok Denyho v bráně Jazzmanů, aby 9 vteřin na to vrátil vedení  zeleno-žlutým Kuvajs, který bezpečně proměnil pas od Volyho.

Bohužel, jak se později ukázalo, byla to poslední gólová radost našich barev. Do minuty se povedlo soupeři vyrovnat, kdy Jazzmani pozdě reagovali na rychle rozehranou standardní situaci soupeře, aby následně v 11.minutě dostal trest za sekání Vápno, čehož již rozjetý Děčínský stroj využil a strhl poprvé vedení na svou stranu.

V týmu Jazzmanů začínali plát emoce jednotlivých hráčů a ztráta koncentrace vedla k další brance soupeře, 3 vteřiny před koncem první části hry – 3:5.

O přestávce se trenéři pokusili hráčům pozvednout sebevědomí.

Začátek 2.třetiny nevypadal vůbec špatně, zeleno-žlutí začali tuto část stejně dobře, jako začali zápas a donutili soupeře faulovat. Přesilovka mohla pomoci vrátit se do zápasu, šance byla o to větší, když šli Děčínští do třech a Jazzmani měli 17 vteřin převahu dvou hráčů. Bohužel tato výhoda se nakonec stala nevýhodu a soupeř v momentě vrácení do hry prvního vyloučeného využil brejku a navýšil rozdíl ve skóre na 3 branky v 5.minutě. Jak se později ukázalo, byl to zřejmě rozhodující úder, který zlomil, jinak do této doby, vcelku vyrovnaný zápas.

Děčínští se uklidnili, začali šlapat, jako dobře promazaný válec a v průběhu 8. – 12.minuty přidali další tři „hřebíky“ do již tak rozklíženého Jazzmanského „futrálu“ – 3:9.

Ve druhé přestávce tak byl před trenéry nelehký úkol, namotivovat kluky do poslední části tak, aby z toho nebyl větší „výprask“, než jak se vyvíjelo. A to i s ohledem na to, že kluky čekal ještě druhý zápas a bylo potřeba si trochu vrátit sebevědomí.

Ačkoliv 3.třetina proběhla pod taktovkou Děčínského orchestru, kluci v zeleno žlutých dresech jí odehráli s hlavou vztyčenou a ačkoli jí prohráli 0:2 a celkové skóre bylo 3:11, dokázali si, že krom 2.třetiny byli schopni i s takovým soupeřem, jako je Děčínský dorost, hrát vcelku vyrovnanou partii.

Prostě, dvě ze tří.

 

 FbC Jazzmani ŽATEC  vs  Florbal Miners JIRKOV   10 : 3   ( 4:0 ; 2:3 ; 4:0 )

Druhý soupeř dne byl takovou neznámou. Po odehraných 3 zápasech neměl na svém kontě ani bod s pasivním skóre 11:20. To však nemuselo znamenat, že se bude jednat o lehkého soupeře, protože například v posledním zápase s Louny odehrál vyrovnanou partii.

Proto i předzápasový rozhovor trenérů s hráči byl veden na téma koncentrace, nepodcenění a zejména zapomenutí na výsledek z předchozího duelu. A jak se nakonec ukázalo, i s menším výpadkem, povedlo se.

Začátek 1.třetiny byl tak říkajíc spíše oťukávanou, kterou ukončil ve 3.minutě podařenou střelou Kuvajs – 1:0. Jazzmani po této brance začali přebírat „otěže“ zápasu a soupeře tlačili před jeho branku. V 8.minutě pak tlak vyvrcholil dvěma slepenýma trefama a to když nejprve Áda zužitkoval přesnou přihrávku Matese, aby 30 vteřin na to situaci zopakoval Voly po pase od Kuvajse – 3:0. A aby toho nebylo pro „Horníky“ z Jirkova málo, v 11.minutě si posledně dva jmenovaní role vyměnili a tentokrát Kuvajs pálil přesně po přihrávce od Volyho – 4:0, konec první části.

Ale, 4:0 po 1.třetině, to už tady bylo v zápase s Louny ve 2.kole soutěže a jaké to pak bylo drámo. Proto trenéři v průběhu přestávky apelovali na soustředěnost týmu a koncentraci, hlavně nepolevit.

2.třetina začala tak, jak si všichni přáli – žluto-zelení pokračovali v poctivé hře, nepouštěli soupeře do větších šancí a naopak to byli oni, kdo navyšoval skóre. Nejprve ve 3.minutě Áda po hezké přihrávce od Vikyho na 5:0 a dvě minuty na to pak Voly dorazil střelu Kápa – 6:0.

Ale asi by to nebyli Jazzmani, aby si nedovolili polevení v koncentraci.  Po šesté brance jakoby vyklidili pole a čekali na konec zápasu. Jirkovští začali být aktivnější a postupně se dostávali do zápasu. Nesoustředěnost a laxnost ve hře domácí potrestali v posledních třech minutách prostřední části hry třemi góly a z rázu mohlo být z pohodového zápasu drama. Naštěstí však přišla přestávka.

3.třetina začala ve stejném duchu, jako ta předchozí. Jazzmani hráli soustředěně, nevypouštěli souboje a tlačili se do útoku. Nicméně soupeř, povzbuzen velmi zdařilým koncem druhé třetiny, vyvíjel větší snahu hry v útoku a každou příležitost ke střele využíval. Někdy nepřesně, jindy přesněji, ale to si již zklidněný Deny v brance pohlídal.

Když pak ve 3.minutě dorazil Kuvajs střelu Kápa a minutu na to se prosadil Viky po přihrávce od Ády, zklidnila se hra Jazzmanů a postupně odpadala i snaha soupeře o zvrat.

V 7.minutě pak ještě rozstřílející se Áda ve vlastním oslabení zužitkoval povedený pas od Fíly, aby přesně v minutě 11. zpečetil výhru svojí výstavní „bombou“ pod břevno Kápo, na kterou mu „namazal“ Kuvajs . Konec - 10:3 a opět dvě ze tří.

 

Sestava dne : Denis „Deny“ Ali – Honza „Vápno“ Vápeník, Michal „Mič“ Hotěk, Samuel „Sam“ Pšenička, Filip „Fíla“ Enders (0+1), Jakub „Řízek“ Řimnáč – Ondra „Kuvajs“ Kuvík (4+2), Honza „Kápo“ Říha (1+2), Honza „Voly“ Volráb (2+2), Matěj „Mates“ Hrádek (1+2),  Adam „Áda“ Dvorský (4+2), Viktor „Viky“ Milyan (1+1), Jirka „Hanz“ Hanzlík.

 

Zhodnocení dne trenérem(vedoucím) :

„ Dnešní výkon byl podobný horské dráze. Od prvního zápasu se dalo očekávat zřejmě jen překvapení, protože tým z Děčína je opravdu o level výše. Nicméně, první třetina mi potvrdila, že kluci se umí semknout a že dokáží, jak se říká, neprodat svou kůži lacino. Když se nedokáží vyrovnat soupeři v technice a rychlosti, jsou schopni to srovnávat bojovností. Bohužel se však také ukázaly slabší stránky týmu, a to je nekoncentrovanost po celou dobu zápasu, sledování chyb druhých, psychické rozpoložení některých hráčů v případě nezdaru a v neposlední řadě trochu sobectví v honění bodů do kanadského bodování. A to je teď našim úkolem, vštěpit klukům do hlavy, že florbal je kolektivní sport, jedinec zápas sice může rozhodnout, ale není schopen ho vyhrát celý a také to, že se kluci musí naučit přijímat kritiku od druhých v rámci lepšího výsledku celého týmu.

Jsem přesvědčen o tom, že tihle kluci jsou asi v současnosti to nejlepší, co v žateckém florbale je, co se kolektivu týče, ale vždy je co zlepšovat.

Jelikož nemáme dobré podmínky (nedostatečná velikost haly) pro trénování  různých variant přechodů do útoku, přesilových her apod., o to více musíme zapracovat na vzájemné spolupráci a podpoře v kolektivu. 

Prostě věřím, že cíl, být nejhůře třetí, je reálný. „

 

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode