DoroBirds vítězně

04.12.2019 18:13

DoroBirds Jazzies brali v den „zapálení první ze čtyř“ plný počet aneb i po Věnečku držíme špičku …

V první adventní neděli, 1.prosince, vyrazil 17ti členný kádr Jazzies do nedalekých Loun k odehrání 11. a 12.kola své soutěže. Část kádru se na sraz dostavila po náročné sobotní noci, kdy se zúčastnila závěru tanečního kurzu Věnečku a pár jedinců si ještě prodloužila zodpovědnou přípravu do brzkých ranních hodinách na přilehlé diskošce.

No nic, čekají na nás odvetná střetnutí s týmy Florbal Ústí nad Labem B a Dynama Teplice B. S oběma soupeři máme z prvních zápasu pozitivní bilanci a navíc po sobotních výsledcích, kde se střetli další týmy z naší soutěže, se v případě zisku 6 bodů můžeme velmi výrazně posunout k výsledkovému cíli, kterým je být v TOP3 a tím si zajistit účast v dubnovém play-off finále soutěže.

 Do haly přijíždíme cca hodinu před prvním zápasem, převlečení, rozběhání, rozcvičení, předzápasová porada v šatně a jdeme na to.

Florbal Ústí B – FbC Jazzmani Žatec   0 : 4   ( 0:2 ; 0:1 ; 0:1 )   

V předešlém střetnutí jsme zvítězili 8:5, ale to nebylo po Věnečku.

Od 1.minuty byl patrný na některých z našich borců problém s orientací v čase a prostoru, naštěstí se však nejednalo o většinu hráčů a tak zápas začal naší mírnou převahou. V čase 4:01 vychází zeleno-žlutým první kombinace a Hanz otevírá účet zápasu po přihrávce od Kuvajse. Když se za další dvě minuty prosadí Jarda po Volyho asistenci, vypadá to nadějně – čas 6:05, vedeme 2:0. Z naší strany není hra příliš urovnaná, soupeř nám zadarmo nic nedává, ale naštěstí buď necílí přesně a nebo jeho pokusy likviduje s jistotou Deny.

Prakticky, jako první třetina, tak probíhá i druhá část s tím rozdílem, že jsme již více v zápase a začínáme nad ním přebírat kontrolu. Přesnost nám sice stále chybí, ale to je stejné na obou stranách. Díky Volyho zásahu v čase 2:41 po Mičově přihrávce a další nevyužitým šancích na obou stranách, vedeme po 2.části 3:0.

Ani v poslední části hry se obraz moc nemění. Ústečtí se snaží marně gólově prosadit, Jazzies se snaží býti více na balónku a kontrolují vývoj. V čase 6:41 se prosazuje znovu Jarda, který zakončuje pas od Kuvajse, vedeme 4:0 a je prakticky rozhodnuto. Teď už jen udržet čisté konto, což se nakonec podařilo a tak sbíráme další 3 body a první čisté konto dorostenců !!

FbC Jazzmani Žatec – DDM Dynamo Teplice B   12 : 5   ( 4:0 ; 4:3 ; 4:2 )

Ve druhém utkání nás čekal soupeř, se kterým jsme zvládli první utkání 11:1.

A také v tomto utkání to byli naši borci, kteří od počátku hráli, to co bylo potřeba. Tepličtí odolávali pouze necelých 5 minut, pak se již rozjel brankostroj v podání našich Jazzies.

K zápasu se není potřeba moc vyjadřovat, obdržených 5 branek bylo z ojedinělých akcí soupeře a díky nedůslednosti v naší obrané hře, která však vyplývala z jistoty suverénního vedení a kontroly vývoje. Bodově se na výsledku podíleli Kuvajs 3+3; Voly 3+0; Vápno 1+2; Halda 2+0; Mič 1+1; Béša 0+2; Kápo 0+2; Jarda 1+0; Viky 1+0; Řízek a Hnízdo 0+1.

První polovinu mače odchytal Deny, kterého pak vystřídal Hrnec.

Sestava dne : Denis „Denny“ Ali; Petr „Hrnec“ Hrnčiřík – Michal „Mič“ Hotěk; Jan „Vápno“ Vápeník; Jakub „Řízek“ Řimnáč; Jan „Mody“ Modróczki; František „Fanda“ Tykal; Václav „Hnízdo“ Hnízdil – Ondřej „Kuvajs“ Kuvík; Jan „Kápo“ Říha; Jan „Voly“ Volráb; Jaroslav „Jarda“ Dyrynk; Viktor „Viky“ Milyan; Jiří „mravenec Hanz“ Hanzlík; Jan „Béša“ Bešík; Antonín „Toncek“ Škvaro; Ondra „Halda“ Halíř

Hl.trenér – Jan „Kejmis“ Vápeník st.

Hodnocení Kejmise : „ K dnešnímu výkonu – jsem rád, že jsme výsledkově zvládli obě utkání, nicméně s předvedeným výkonem a hrou zas tak moc být spokojeni nemůžeme. Ale věřím, že to bylo hodně ovlivněno zejména dlouhou sobotní nocí. Kluci odehráli, co bylo dnes potřeba, pozitivní je, že jsme mohli oba zápasy odehrát na tři lajny a tím si ověřili, že můžeme v další části sezóny, v případě potřeby, doplnit základní kádr. I díky dnešnímu bodovému zisku se nám krásně kouká na tabulku, kde jsme momentálně na 2.místě se stejným bodovým ziskem, jako první Děčín a 9ti bodovým náskokem na 4., nepostupové místo. K výsledkovému cíli máme tedy zase o něco blíže, ale také si dobře uvědomujeme, že dnešní výkon by na týmy z vrcholu zřejmě nestačil. Děkujeme za podporu všem přítomným, kteří se na nás do Loun přijeli podívat !“

Další dvojkolo odehrají Jazzies v sobotu 14/12, ve SH Krupka, kde jim soupeřem bude tým Florbal Teplice a pronásledovatel v pořadí, tým Chomutov B..

Určitě budeme opět rádi za každou podporu v hledišti !!

 

 

 

 

 

 

 

 

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Vytvořte si web zdarma!Webnode