DoroBirds Jazzies v Krupce za polovic aneb bez disciplíny se nevyhrává …

22.12.2019 17:01

V sobotu 14. prosince, vyrazil 18ti členný kádr Jazzies do Krupky u Teplic, aby zde odehráli 13. a 14.kolo své soutěže.

Našimi soupeři byli Florbal Teplice, se kterým jsme se ještě nepotkali a v odvetném utkání tým Florbal Chomutov B, se kterým jsme sehráli první utkání letošního ročníku s úspěšným výsledkem 3:1.

 Do haly přijíždíme cca 40 minut před prvním zápasem, převlečení, rozběhání, rozcvičení, předzápasová porada v šatně a jdeme na to.

Florbal Teplice – FbC Jazzmani Žatec   6 : 5   ( 2:1 ; 1:3 ; 3:1 )   

Do zápasu vstupujeme se třemi lajnami, naší svatyni hájí Hrnec. Utkání začíná prakticky jako každý ranní zápas našich Jazzies. Polovina týmu se teprve probouzí a zjišťuje, co se vlastně děje…ne tak Ondra Halda, který po úvodní oťukávačce završí svůj samostatný průnik přesnou trefou – 4.min, vedeme 1:0. Za necelou minutu dochází k velmi nepříjemnému momentu, kdy Vápno dostává (nešťastný) zásah při došvihu florbalkou do oka. Krvavé zranění naštěstí není tak vážné, jak se ale ukázalo až později. Oba arbitři znali však zřejmě již v tomto momentě budoucnost, jelikož se nad tím ani nepozastavili :-/ Krvavé ubrousky a nateklé oko se však staly realitou a i kdyby ne, florbalová pravidla hovoří jasně. No nic …je potřeba se soustředit na svůj výkon….Soupeř nehraje vůbec špatně, je na rozdíl od našich borců pohyblivější a možná i díky momentu s okem se naši borci nesoustředí tolik na obranou část hry a tak se Tepličtí, po zásluze, dvakrát během 6.minuty prosazují – prohráváme 1:2.

Do 2. třetiny se trenéři snaží Jazzies uklidnit a ti vstupují do této části aktivněji, přeci jen už je většina týmu v reálném světě, zlepšený pohyb i kombinace přináší své ovoce a ve 4. min Kuvajs cílí přesně – 2:2. Postupně získáváme mírnou převahu, ale soupeř nám nic zadarmo nedává a je také nebezpečný. Nicméně, jsou to zeleno-žlutí Birds, jmenovitě nejproduktivnější dvojice v soutěži Kuvajs-Voly, kteří v rozmezí 8.až 10. minuty otáčejí skóre v náš prospěch – nejprve Voly po Kuvajsovo příhře a pak opačně – vedeme 4:2. Tepličtí to však nebalí a minutu před přestávku snižují na 4:3.

V přestávce se trenéři shodují na stažení hry na dvě lajny a vystřídání gólmana. A ne pro to, že by Peťa něco pokazil nebo chytal špatně, spíše chceme vsadit na zkušenost…

Vstup do poslední části vychází nejlépe, jak může, když po 14ti vteřinách Hnízdo nachází Jardu a ten se neplete - znovu vedeme o dvě – 5:3. Bohužel, v tento moment nikdo z nás netuší, že je to naše poslední radost v tomto zápase…Jazzies místo toho, aby uklidnili hru a podrželi míček déle na svých florbalkách, zbytečně nahazují balónky a nebo nastřelují do bránících hráčů soupeře a dávají tím prostor pro rychlé brejky. Jeden z nich se snaží uhasit Řízek, zvolil však metodu „dřevorubce“ a po druhém seknutí přichází trest vyloučení. To vše necelých 6 minut před koncem zápasu. Soupeř nás zamyká na naší polovině a svou výhodu za 28 vteřin využívá – 5:4. Vstřelená branka samozřejmě Teplickým vrátila zpátky sebevědomí a jejich chuť po vyrovnání byla velká. A Jazzies jim k tomu pomohli. 3 minuty před koncem zápasu chytí Viky na půlce balónek do ruky, přichází další (zbytečný) trest a za dalších 39 vteřin je srovnáno – čas 33:38 – 5:5. Do konce chybí 2minuty a 22 vteřin, ve florbale spousty času na to vstřelit branku.

Tepličtí jsou na koni, naši borci se sice snaží strhnout vítězství na svou stranu, ale svou nedisciplinovaností dávají naopak další šanci soupeři, když Hanz za vlastní brankou naprosto zbytečně vráží soupeře na mantinel a dostává další trest – do konce chybí 1minuta a 50 vteřin. Toto oslabení bráníme celkem dobře, ale pak přichází další diskutabilní moment – zhruba 15 vteřin před koncem se po souboji na naší polovině opět poroučí k zemi Vápno a zůstává ležet, v tu chvíli jsme prakticky ve třech, arbitři nepískají (můžou - nemusí) a soupeř 9 vteřin před koncem rozhoduje o 3. porážce Jazzies v této sezóně – 5:6. Pozápasové emoce a pocit křivdy asi není potřeba popisovat, ale …?

Před druhým utkáním si Kejmis svolává tradičně všechny do šatny a všem, včetně sebe, důrazně vysvětluje, že se nikdo nebude soustředit na rozhodčí, nepadne ani slovo tímto směrem, ale budeme hrát jen sami za sebe.

FbC Jazzmani Žatec – Florbal Chomutov B   5 : 4   ( 1:2 ; 2:0 ; 2:2 )

Víme dobře, že se bude jednat o vyrovnané utkání. Nastupujeme na dvě lajny, v brance je Denny.

Soupeř začíná utkání mírnou převahou, ale tu si přibrzdí vlastním vyloučením. Jazzies se díky tomu srovnávají s tempem hry a ta se vyrovnává. V 8.minutě Chomutovským vychází první kombinace na střed hřiště a prohráváme 0:1. Za necelé dvě minuty se však „splaší“ Vápno, který jde do brejku společně s Hanzem podél mantinelu, dochází k parádnímu překřížení a výměně přihrávek a Vápno se neplete – 1:1. Mač je stále vyrovnaný, místy je soupeř přeci jen florbalovější a 8 vteřin před koncem první části využívá další zaváhání v obranné hře žluto-zelených – prohráváme 1:2. V přestávce trenéři nabádají borce k zlepšenému pohybu a komunikaci.

Druhá třetina začíná ve stejném obraze, vyrovnaný mač, šance na obou stranách. V 6.minutě dostávají Chomutovští další trest vyloučení. Přesilovku sice Jazzies nevyužívají, ale dostáváme soupeře pod tlak, který nakonec vyústí vyrovnávací brankou, už při hře pět na pět. Hnízdo nabere balónek, najde přesně Hanze a ten svou pověstnou „Alinčovkou“ vyrovnává – 2:2. Jazzmanům narůstají křídla a za další minutu a čtvrt najde Toncek Kuvajse a ten se moc neplete – poprvé vedeme 3:2, čas 20:45. Když pak dostává soupeř půl minuty před druhou přestávkou další trest, vypadá to slibně.

Jazzies však v úvodu závěrečné části svou výhodu nevyužívají. Hra je stále vyrovnaná. Po odehraných 5 minutách dostáváme trest my, jmenovitě Kuvajs. V předchozím zápase, jsme bohužel ve všech třech oslabeních inkasovali a tentokráte neplatilo třikrát a dost, inkasujeme i počtvrté v oslabení a Chomutov tak vyrovnává v čase 31:06 – 3:3.

Ovšem hned z následného rozehrání na polovině hřiště si bere balónek Viky, předkládá ho přesně Jardovi a ten strhává opět vedení na naši stranu – čas 31:13 – vedeme 4:3. Soupeř je trochu rychlou odpovědí zaskočen, Jazzies toho však nevyužijí a tak se Chomutovští nadále pokouší o vyrovnání. Zhruba minutu před koncem si Kejmis vyžádá time-out, zklidňujeme borce a klademe důraz na jednoduchost v našem obranném pásmu a držení balónku na polovině soupeře. Končí time, balónek máme pod kontrolou v našem obraném pásmu, ale nejdeme jednoduše dopředu, ale táhneme jej za naši branku, kde o něj přijdeme, příhra před kasu, střela – čas 35:31 (29 vteřin do konce) – je srovnáno 4:4.  Co dodat …Když už to vypadá na nejméně povedený hrací den v této sezóně, nahodí Vápno jednoduše balónek vzduchem na polovinu soupeře, tam si jej vezme Kuvajs a opět se neplete – 14 vteřin do konce – vedeme 5:4. Z tohoto šoku se již Chomutovští neprobrali a my tak ukončujeme letošní kalendářní rok výhrou.

Sestava dne : Denis „Denny“ Ali; Petr „Hrnec“ Hrnčiřík – Michal „Mič“ Hotěk; Jan „Vápno“ Vápeník; Jakub „Řízek“ Řimnáč; Jan „Mody“ Modróczki; František „Fanda“ Tykal; Václav „Hnízdo“ Hnízdil; Filip „Fíla“ Enders – Ondřej „Kuvajs“ Kuvík; Jan „Kápo“ Říha; Jan „Voly“ Volráb; Jaroslav „Jarda“ Dyrynk; Viktor „Viky“ Milyan; Jiří „mravenec Hanz“ Hanzlík; Jan „Béša“ Bešík; Antonín „Toncek“ Škvaro; Ondra „Halda“ Halíř

Hl.trenér – Jan „Kejmis“ Vápeník st.; Trenér – Martin „Vopi“ Ligda

Hodnocení Kejmise : „ K dnešku – mám pocit z posledních dvou turnajů, že naše výkonnost minimálně stagnuje. V prvním zápase jsme měli špatný, ospalý začátek, což je bohužel obvyklý jev našich ranních zápasů. Když už jsme se probrali a převzali vedení, zbytečnými vyloučeními jsme soupeři dovolili zápas otočit a vyhrát. Ano, byl tam pocit křivdy a emoce, ale když si to pak člověk v hlavě srovná, tak ano, mohlo být posouzeno jinak, ale zápas jsme si prostě prohráli jen a jen my sami svou nedisciplinovaností! A z toho se musíme poučit!!

Druhý mač byl hodně bojovný, vyrovnaný a řekl bych, že jak jsme neměli „štěstí“ v prvním zápase, tak tady se k nám přiklonilo. Určitě by nebylo zasloužené odjíždět pouze s bodem. Teď budou mít borci trochu pauzu přes svátky, kde si od florbalu odpočinou, ale v pondělí 6.ledna už na to zase vlétneme. Chceme-li dojít úspěšně k našemu výsledkovému cíli, musíme ještě zamakat. Máme před sebou hodně těžký únor, 6 zápasů během měsíce a to se soupeři, kterým spíše „dlužíme“. Ale věřím, že pokud borci opravdu budou chtít a budou zodpovědní k sobě a týmu, tak to zvládneme !! Moc rád bych poděkoval Mičlovo taťkovi, který nás přijel podpořit na druhý mač a mému bráškovi i se synovcem, kteří nás podporovali po celý den“.

 

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba www stránek zdarmaWebnode