Doro“birds“ Jazzies v Lounech popolétli blíže cíli…

17.11.2019 18:24

V sobotu, den před 30ti letém výročí od Sametové revoluce, 16.listopadu, odjížděli Jazzies k odehrání 9. a 10.kola své ligy do sousedních Loun. Za soupeře jim byl domácí tým Mašinky, který již zeleno-žlutí letos potkali a deklasovali výsledkem 17:3 a ve druhém zápase to byl tým Florbal Ústí n/L B, letošní první vzájemné střetnutí. Z loňské sezóny byla vzájemná bilance jednoznačně ve prospěch týmu z krajského města, který porazil naše borce v obou zápasech.

TJ Lokomotiva Louny-Mašinka – FbC Jazzmani Žatec   1 : 10   ( 0:2 ; 1:6 ; 0:2 )

Do zápasu vstupujeme jako jasný favorit, naši branku hají Hrnec, který odchytal úspěšně i první vzájemné utkání.

V úvodu je vidět, jak se naši borci trápí s tím, že už je ráno a že by měli běhat a hrát florbal. Možná i s vědomím předchozího jednoznačného vítězství čekáme na to, že to přijde samo, ale ono ne a ne. Prvních 8 minut jsme sice lepším týmem, ale i Hrnec v naší kleci musel vytáhnout pár dobrých zákroků. Až na začátku 9.minuty vychází první akce našich a Viky po áčku od Jardy otevírá brankový účet tohoto mače. Postupně se zklidňujeme a tlačíme dále Mašinku před jejich depo. 11 vteřin před koncem úvodní části zvyšuje na 0:2 Kuvajs, který zúročil velmi dobrou příhru od Vápna.

Druhá část začíná nejlépe, jak jsme si mohli přát a prakticky během prvních minuty Jazzies rozhodují o osudu celého utkání. Nejprve po 18ti vteřinách Voly s áčkem od Kuvajse – 0:3 a pak následuje slavná 4 vteřinovka Hanze a Vikyho, kteří během chvilky zvyšují již na 0:5. Na 0:6 zvyšuje Halda po Vikyho áčku, potom přeci jen se Vápno na moment vcítí do dresu soupeře a dalším, „přesným“ pasem vybídne soupeře ke skórování – 1:6 – Hrnec děkuje, nicméně ještě před koncem druhé části nejprve Kuvajs (Kápo) a následně Viky (Hanz) upravují na 1:8.

Poslední část se již odehrává v klidu a do finální desítky se ještě trefí Viky a Kuvajs (Voly) – 1:10. Splněno

 

FbC Jazzmani Žatec – Florbal Ústí B   8 : 5   ( 4:2 ; 1:2 ; 3:1 )

Tak co, už prolomíme Ústeckou kletbu ?

Zápas začínáme s mírnou převahou, i když je jasné, že to bude úplně jiný zápas než ten předešlý v tento den.

V čase 2:30 vychází kombinace Kápovo pětky a po ose Kápo – Voly jdeme do vedení – 1:0. Soupeř je nebezpečný zejména s náběhy do středu hřiště a jeden takový využívá k vyrovnání v čase 5:13, kdy se balónek nešťastně po odráží a propadne za Denyho záda – 1:1. Pro hosty však tato vstřelená branka také znamená dvouminutový trest vyloučení, protože právě střelec branky nebyl uveden v zápise. A naši Jazzies touto příležitostí nepohrdnou a Kuvajs po Volyho příhře vrací vedení na naší stranu – čas 5:39, vedeme 2:1. Nutno podotknout, že v této pasáži jsme lepším týmem, ale ty náběhy do středu nám problémy dělají. V čase 7:11 se prosazuje náš Hanz, který po spolupráci s Vikym zvyšuje na 3:1. Snažíme se uklidnit hru, hrát jistěji odzadu, ale opět náběh do našeho před brankového prostoru, nešťastný odraz a balónek se po Denyho rameni opět převalí za jeho záda – čas 8:21 – 3:2. Soupeř je nabuzen a snaží se aktivněji procházet do naší obrany, ale jsou to žluto-zelení, jmenovitě Kápo-Voly, kdy si borci otočili role z prvního gólu a je to Kápo, který upravuje na 4:2.

V přestávce trenéři apelují na borce, aby se zklidnili, nehonili se soupeřem, déle podrželi balónek na soupeřovo polovině a pohlídali si nebezpečné náběhy na střed hřiště.

Prostřední část vychází Jazzmanům výborně, po 42 vteřinách je to Kuvajs, který využije příhru od Kápa a zvyšuje na tříbrankový rozdíl – vedeme 5:2. Bohužel tento gól měl až moc tzv. uklidňující efekt, naši borci přestali běhat a nejsou důrazní v osobních soubojích a tak přichází trest v podobě 2 inkasovaných branek během 38 vteřin – čas 16:19 – stav 5:4. Tlak soupeře k vyrovnání naštěstí otupí jejich nedisciplinovanost a trest za zdržování hry. Přichází druhá přestávka a tentokrát nejsou 3 minuty využity v rohu hřiště, jak je obvyklé, ale rychlý přesun do šatny, kde za zavřenými dveřmi probíhá trenérská promluva k borcům, zejména s cílem kluky nahecovat….a vyšlo to

Závěrečná třetina byla asi nejlépe odehranou třetinou z celého dne – plnění taktických pokynů, zabezpečování, zlepšený pohyb, držení míčku . Jazzies opět přebírají otěže zápasu a v čase 28:33 Kuvajs po Kápovo áčku zvyšuje na 6:4, za dalších 50 vteřin je to Hanz, kterému „namázne“ Viky – 7:4. Ústecký snaha postupně upadá, naši borci hrají, to co potřebují a když si 3 a půl minuty před koncem vezme slovo nejproduktivnější dvojice v soutěži, vedeme o 4 - čas 32:28, gól Voly, áčko Kuvajs – 8:4. Soupeři vyšel už jen jeden útok, ale to už byla jen korekce v konečném skóre – 8:5. Za zmínku určitě ještě stojí „zbytečné“ vyloučení pro Jazzmany, kdy v obraném souboji 50 vteřin před koncem Fanda zkušeně, v rámci pravidel, posune k zemi o dvě hlavy menšího soupeře a celá lavička začne tleskat a skandovat Fandovo jméno – naprosto správné 2 minuty za nesportovní chování, které ovšem ve skutečnosti nesportovním nebylo.

 

Sestava : Denis „Denny“ Ali; Petr „Hrnec“ Hrnčiřík – Michal „Mič“ Hotěk; Jan „Vápno“ Vápeník; Jakub „Řízek“ Řimnáč; Jan „Mody“ Modróczki; František „Fanda“ Tykal; Václav „Hnízdo“ Hnízdil; Marek „Mára“ Hrabačka – Ondřej „Kuvajs“ Kuvík; Jan „Kápo“ Říha; Jan „Voly“ Volráb; Jaroslav „Jarda“ Dyrynk; Viktor „Viky“ Milyan; Jiří „mravenec Hanz“ Hanzlík; Ondřej „Halda“ Halíř; Antonín „Toncek“ Škvaro.

 

Hl.trenér – Jan „Kejmis“ Vápeník st.; Asistent – Martin „Vopi-poradce“ Ligda

 

Hodnocení hl.trenéra Kejmise : „ Kluci jsou prostě ptáci. První zápas byl těžký v rozjezdu. Byli jsme jasným favoritem a chvíli trvalo, než jsme se dostali do tempa a prolomili vstup do depa Mašinky. Nakonec to však dopadlo dle papírových předpokladů a zvítězili jsme s přehledem. Rád bych vyzdvihl výkon Peti v brance, protože to pro něj nebyl lehký zápas. Moc toho na něj nešlo a když už, tak to bylo nebezpečné, ale on si s tím poradil a mančaft podržel. Určitě bylo také fajn, že si zahráli úplně všichni, kteří tady dnes byli.

Druhý zápas byl malinko o něčem jiném, i když jsem upřímně doufal, že dnes už by to mělo vyjít a Ústí bychom měli porazit. Myslím, že vítězství bylo zasloužené, i když týmový výkon nebyl úplně podle představ, snad mimo poslední třetiny. Tady bych chtěl mimo jiné pochválit určitě Kubu „Řízka“, který odehrál oba mače jako správný, florbalový obránce. Dále se nám rýsuje další (i když on nerad) centr, kterého potřebujeme, a to v podobě Toncka, který umí zvednout hlavu a správně rozehrát.

Celkově jsem dnes hlavně spokojen s výsledky, hra až taková nebyla, ale na druhou stranu, kluci odehráli to, co pro dnešek stačilo a já vím, že když bude třeba, obrátky jsme schopni ještě zvýšit. Díky také rodičům, kteří nás přijeli podpořit !!“

Další dvojkolo odehrají Jazzies v neděli 01/12, opět v SH Louny, kde jim soupeřem budev odvetném utkání opět Ústí a nebezpečné Teplické Dynamo, které se postupně výkonostně zvedá.

Určitě budeme opět rádi za každou podporu v hledišti, bude potřeba !!

 

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba www stránek zdarmaWebnode