Bronzová medaile pro muže

23.04.2020 19:05

Muži FbC Jazzmani Žatec skončili na 3. postupovém místě v Regionální lize mužů Ústeckého kraje, což znamená v horizontu 5. let nejlepší umístění. Za zrodem tohoto úspěchu byli především nejúspěšnější útočník Marek Smištík a David Švátora, který hájí nezlomně svatyni FbC.

Letošní ročník byl také milníkem v počtu hráčů na soupisce. Mužstvo mužů doplnili junioři Dvorský, Hanuš, Hrádek, Sarič, Žiga a Milyan, kteří po malinkatých krůčcích pokoušejí seniorskou ligu. Tuto lajnu doplnili navrátilci Jiří Slach, Rudolf Neliba a Matěj Živčák. V celkovém součtu se utvořil kádr o 20. hráčích, který splňuje parametry extraligových týmů.

Za zmínku stojí ještě zbytek kádru, kde na hřišti účinkovali Jan Falbr (přestup z Holandska), Josef Burda (2. nejúspěšnější hráč FbC), Ladislav Falbr, Ondřej Vít (hráč s extraligovými zkušenostmi), Jan Bartoš (kapitán družstva), Bedřich Mojžíš (nejtrestanější hráč), Martin Ligda (hráč s nejvíce starty za FbC), Aleš Kopecký a Petr Havlík.

Tuto úspěšnou dvacítku statečných můžou případně doplnit ještě hráči typu Jiřího Bejčka (pracovní povinnosti), Vojtěch Hamous (zdravotní problémy), Tomáš Votava (předseda klubu), Adam Brunclík (zdravotní problémy) a nejstarší hráč Petr Votava (přestup Plzeň).

Příští sezóna bude zlomovou, a to hned z několika důvodů. Tým stárne a věkový průměr se blíží ke 30ce. Florbal je dynamický a rychlí sport, který je založen převážně na juniorech, jakožto nejvýkonnější a nejrychlejší skupině. Vysvětlení je jednoduché. Junior je v nejvyšší florbalové zátěži, trénink 6x týdně a k tomu ještě každý týden zápasy. Když se k tomu přičte jejich rychlost a dravost, tak je zřejmý výsledek a odpověď na to, proč většina extraligových týmů hraje v prvních lajnách s juniory.

Zpět ale k myšlence, Jazzmani příští rok po několika odpočinkových ročnících, opět bude přihlašovat juniorskou soutěž a tím konečně od restartu, rok 2009, zkompletují všechny mužské kategorie pod hlavičkou českého florbalu. Mužské kategorie tvoří přípravka, elévové, mladší žáci, starší žáci, dorostenci, junioři a muži. Junioři můžou startovat jak za svojí kategorii, tak samozřejmě již za muže. Konkrétně se jedná o Volrába, Vápeníka, Tykala, Řimnáče, Říhu, Milyana, Kuvíka, Hoťka, Hanzlíka, Enderse a brankáře Aliho.

Jistě potenciál na to, aby se za další rok postoupilo a udrželo v divizi. Divize se už nehraje turnajovým způsobem, ale jeden zápas za den. Divize sice hezká, ale nejspíš ne pro Žatec. Žatec stále nesplňuje velikostí hřiště, protože požadavek na zorganizování zápasu je mít rozměr hřiště 40x20m a jsme opět u té ohrané písničky. A proto florbalisté budou muset hledat své útočiště pro domácí zápasy v hale v Kadani. Ale proč ne, muži hrají své zápasy již 20 let (letos je vlastně výročí, tak můžeme jít společně se zastupiteli města oslavovat), tak můžou dalších 20 let hrát exilu Divizi.

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode