3. koš mladších žáků byl nad naše síly (… i když?)

15.01.2022 22:51

   V sobotu 15.1. odehráli naši mladší žáci turnaj v Ústí nad Labem proti domácímu týmu, týmu Chomutova a v letošním ročníku již potřetí soupeři Teplicím.

 ŽATEC – CHOMUTOV 0:7 (0:2)

Hned nástup do utkání s Chomutovem našim klukům a holkám utekl a po 90 sekundách jsme prohrávali 0:2. Pak se naše hra dozadu výrazně zlepšila a do konce poločasu jsme již neobdrželi žádnou branku, všichni pokrývali náběhy soupeře a velmi dobře vykrývali předbrankový prostor. Ve hře dopředu to bylo horší, soupeř byl rychlejší, včas nás napadal a nenechal nám žádný prostor pro zpracování a založení útoku, přesto jsme si vypracovali minimálně 3 jasné brankové příležitosti ale bohužel Kary dal tyčku prázdné brány a ostatní vykryl výborný brankař soupeře. V druhé půli jsme několikrát individuálně propadli a obdrželi dalších 5 branek. Bylo to jednoznačné utkání a především v druhé polovině v něm kvalitnější soupeř dominoval.  

Vzhledem k tomu, že Chomutov dal v následujících utkáních 7 branek jak Ústí tak i Teplicím, tak hodnotím utkání jako zvládnuté. Ke spokojenosti chybělo jen proměnit alespoň 2 ze 4 našich příležitostí, které jsme měli.   

ŽATEC – TEPLICE  2:4

Škoda! Teplice nás v této sezóně vždy porazili a někdy i velmi výrazně. (2:6, 6:10) a většinou to bylo z rychlých úniků a po individuálních akcích. Hráči a zejména obrana dostali instrukce, jak tuto sílu soupeře co nejvíce eliminovat a to se nám také dařilo.  První poločas jsme byly lepším týmem, dařilo se nám narušovat hru soupeře a vyvarovat se běžeckých závodů, ve kterých by měl soupeř navrch. Po několika hezkých kombinacích a individuálním úniku Jindy přes celé hřiště jsme po 10 minutách vedli 2:0. bohužel v poslední minutě prvního poločasu jsme obdrželi velmi lacinou branku po nahození z dálky a poločas jsme vyhráli 2:1.

Úvod druhé půle byl hororový. Za pouhé 2 minuty jsme dostali 3 branky. Jednou jsme šli do přečíslení 3:2, ale srazili jsme se uprostřed hřiště a jak jsme byly v běhu dopředu a přišli o míček, tak nás soupeř prohodil a šel sám na branku. Jednu po dorážce, kdy jsme nepokryli hráče před brankou a jednou i smolně zpoza branky. Všichni se snažili utkání otočit, protože věděli, že se se soupeřem dá hrát a taky jsme do konce utkání hráli naprostou rovinu. Branku jsme však již nedali. Tato porážka bolí, protože jsme 20 minut soupeře ubránili a hráli s ním rovinu bohužel v pouhých 2 minutách na přelomu poločasů jsme dostali 4 branky a to rozhodlo o výsledku. Přesto to byl proti Teplicím nejlepší letošní výsledek, snad to s nimi již příště zvládneme.

ŽATEC – ÚSTÍ  2:9 (0:4)

Bude to znít divně, ale až na poslední 1,5 minuty (ve kterých jsme dostali 3 branky) dobrá obrana. I útočná část měla dobré pasáže a vypracovali jsme si nejvíc brankových příležitostí za všechny zápasy, proti byl ale výtečný brankař soupeře.  Proto mám velkou radost, za ty 2 vstřelené góly.  Kdybychom zbytečně neodevzdali ty poslední 2 minuty, tak hrát s výborným Ústím ve 22 druhé minutě 2:6 bylo z mého pohledu velmi přijatelné.

Rád bych vysvětlil, proč i tyto stále vysoké porážky hodnotím spíše pozitivně:

Nemáme A tým a pak B, C týmy ve kterých by se letošní nováčci seznamovali s florbalem, ale upřímně se snažíme aby na turnaj vždy jeli všichni a všichni také hráli stejný čas. Na tomto turnaji nás bylo 16 a proti nám stáli max 2 nejlepší lajny soupeře. V našem týmu tak hraje 5 hráčů z 16, kteří florbal hrají 4 měsíce, trénují 2x týdně a tento týden hráli proti klukům, kteří hrají od přípravky 4,5 nebo 5,5 roku, trénují 3-4x týdně a jsou-li v A týmu, pak jsou to ti nejlepší ze 30 členů daného klubu. Ten rozdíl na hřišti prostě musí být vidět. 3 koš tak je nad naše současné možnosti.  A já děkuji všem hráčům, že na hřišti odevzdali maximum toho co dovedou – jestli to stačí na porážku od Chomutova nebo výběru Ústí o 7 branek, tak je to prostě fakt. příště ve 4 nebo 5 koši se postavíme soupeřům se kterými se budeme moci lépe poměřit a pevně věřím, že zase přijde i ta radost z vítězství.   

Dušan Volráb

trenér

 

Zpět

Kontakt

FbC Jazzmani Žatec
Dukelská 1691, Žatec 438 01
IČ 01192183

+420728361300

© 2015 Všechna práva vyhrazena TOVO INDAHOUSE

Tvorba www stránek zdarmaWebnode